Endte til Rauland – en komplett destinasjon

Rauland er mitt hjemsted. Min plass. Uansett hvor på Rauland du er, finner du skiløype eller spektakulære fjelltopper i nærheten. Du har til en hver tid muligheten til å gå i urørt landskap eller i flotte merkede turløyper. Det mest unike med Rauland er hvor komplett området er som destinasjon. Fire forskjellige skisentre som tilbyr hvert sitt unike preg; heftig off-pist kjøring, kjelketrekk, familievennlig anlegg for alle aldre samt Vierli som er Nord Europas beste snowboard park. Tilbudet med gratis skibuss mellom alle ski-anlegg og afterskistedene er unikt i sitt slag og gjør det attraktivt selv for de mest kresne ski-entusiastene.

Opplev Rauland fra hesteryggen

På sommerstid er Mogen og Hardangervidda noen av turområdene som jeg har satt mest pris på gjennom oppveksten. Noe av det flotteste og kanskje minst kjente på sommers tid er alle de nydelige badestrendene som strekker seg over flere kilometer. Ridesenteret på Rauland har lenge vært rangert med fem stjerner og holder noen av landets flinkeste ryttere. Konkurransemenneske som jeg er, ble ridesenteret og ridekonkurranser innenfor alle grener, en stor del av oppveksten.

Inkluderende miljø

Jeg opplever hyttefolket på Rauland som svært imøtekommende, og hører ofte fra kunder som har eid hytte andre steder, at Rauland oppleves som veldig inkluderende. Det er opp til deg om du vil være alene med egen familie, eller sosial over en kopp kaffe, eller samle nye bekjentskaper rundt middagsbordet. Jeg opplever en lav terskel for å bli kjent med andre hyttefolk i området og mange knytter gode vennskap og relasjoner for livet.

Lokalbefolkningen ønsker turismen velkommen

Lokalbefolkningen på Rauland setter stor pris på hytteeierne. Uten turismen ville det ikke vært mulig å drive nisjebutikker, med flott interiør eller sportsbutikk som spesialiserer seg på fjellbekledning. Sist men ikke minst så skaper turismen utrolig mange arbeidsplasser, slik at raulendinger får muligheten til å flytte hjem igjen til bygda som står alle så kjær.